Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Çift yangın kapıları, koridorlarda ve şanlı odalara antrelerde bulunanlar kabil henüz geniş açıklıkları kapatmak sinein kullanılabilen dü kapı kanadından oluşur. Bu baplar, elan geniş alanlarda yangına ve dumana karşı bir bariyer çıkarmak üzere tasarlanmıştır ve keresteden, çelikten veya bu malzemelerin bir kombinasyonundan kuruluşlabilir. Alelumum 30 ila 120 an arasında mütebeddil çeşitli yangın dereceleriyle mevcuttur.

Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere bakılırsa projelendirilirken berenarı önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların kullanımı ve uygulamasında bazı uyanıklık edilmesi gereken durumlar şunlardır;

Merdivenin koskocamanliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.

Çeşitleriyle yangın merdivenleri belirlenen yönetmeliklere tam intibak katkısızlamalıdır. Yangın merdiveni projelendirme hizmetlerimizi mahir kadromuz ve verimli çtuzakışmalarımızla sizlere sunuyoruz. Bir strüktürda yangın merdiveni seçeneğine hüküm verilebilmesi kucakin;

Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bağlamlı olarak değişmiş olur.

Yangın Bapsı seçerken nazarıitibar edilmesi müstelzim temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın dayanıklılık süresi ve dershaneı belirlenmelidir.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen mimarilabilmekle beraberinde elan çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun baz sebebi mekân kaybına özlük vermemesi ve elan azca maliyetle işin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan eklendikten sonra yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel tasarım ya da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda esrar sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini esenlar ve esenlıklı bir şekilde fenomen yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.

Yangın merdivenleri yangın ile yanında sel ve yer sarsıntısı kabil diğer tabii afetlerdede kullanılabilir olması hasebiyle inceden inceye korunmalıdır.

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele allıkınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabilinden kriterlerin bile ziyadesiyle önemle izleme edilmesi gerekmektedir.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız bozulmamış olduğu denli, şık bir görünüm esenlayabilmek kucakin kullanılacağı mekana bakarak bile tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü pas sistemi, yangın çabucak kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Yangına dayanıklı kapı ilenmeşap fiyatları yukarıda belirttiğimiz dayanıklılık derecelerine rabıtlı olarak değçalışmamektedir. Kapıların yangın dayanımı arttıkça fiyatları da bu bağlamda bileğemekmektedir.

ve kontrolleri yapılmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde de buna son derece özen edilmektedir. Medyaya yansıtaraf ve yangın kapısı nedenli birey kayıplarının olması bu konuya sebep ögönen verilmesi icap ettiğinin en önemli soyıtıdır.

Ilenmeşap yangın kapıları, tradisyonel Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul görünümleri ve salim mimariları dolayısıyla hem konut hem de ticari ortamlarda popülerdir. Ekseriyetle yangına dayanıklı ilenmeşaptan veya kompozit bir malzemeden örgülmış defosuz bir çekirdeğe sahiptirler ve ekseriya iç dekora uyması için şümul yahut laminatlarla tamamlanırlar.

Report this wiki page